Spring til indhold

Portrættæppe

75 elever har tegnet og malet et portræt af sig selv samt et portrætbillede af den rolle, de kunne drømme om at få eller være.

Et tæppe sammensat af 50 x 50 cm lige dele selvportrætter og portrætter af ønskeroller.

Til selvportrætterne har eleverne i forvejen fået en kort introduktion til dét at tegne portræt, men billederne er for at få et umiddelbart udtryk tegnet/malet uden spejl. De er tegnet med en af regnbuespekterets farver og malet med laserende farve i modsat farver. Drømmerollerne er tegnet på en dækkende akrylbaggrund ligeledes med modsatte, komplementære farver. 

De mange portrætter og drømmeroller er efterfølgende blevet sat sammen til et større ’portrættæppe’ efter en farvemæssig samlet ide, hvor harmoniske familiære farver som rød, orange og gul er ved siden af hinanden, og komplementære modsatte farver som rød og grøn er sat op mod hinanden.

Billederne er lavet i foråret 2021 af elever Kulturskolens billedkunstelever samt Kulturskolens Billedkunstprojekt i tre 3. klasser på Holbæk Private Realskole.  

Billederne var oprindeligt lavet til at sammensættes til ét stort tæppe, som skulle hænge på scenen v. åbningsarrangementet i forbindelse med Aprilfestivalen i sportsbyen. 

Billederne er nu pga. ændrede forhold, delt op i mindre ’tæpper’, baner eller friser – og skal bl.a. omkranse en storskærm på Kulturskolens store scene på Ahlgade, og desuden bruges i forbindelse med film og andre digitale produkter.  

Enkelte af portrætterne animeres, så de bevæger mund og øjne og taler og fortæller, hvad deres drømmerolle er… 

 

Idéen er inspireret af temaet ’Mødet, Gnisten og Drømmen’. Aprilfestival (2020) 2021.Feedback

Sidst opdateret

16.06.2021

Ansvarlig redaktør

Catharina Petersen