Instrumentalundervisning
Begynderelever undervises typisk på små hold, og da blokfløjten er nem at overskue, kommer de hurtigt til at spille små melodier og lære noder.
Når man har spillet i et stykke tid, og læreren vurderer at en elev er parat, suppleres der med større alt, tenor- og bas-blokfløjter.
Hvad enten du går til elbas eller kontrabas undervisning, vil du i løbet af kort tid få mulighed for at spille sammen med andre i et orkester. Her vil du for alvor opleve, hvor vigtig en rolle bassen har i musikken. Den er på mange måder fundamentet i et orkester uanset hvilke genrer, du interesserer dig for.
På Kulturskolen underviser vi i alle guitartyper, både den akustiske med nylonstrenge eller stålstrenge og el-guitaren. Dét der er med til at gøre guitaren helt fantastisk er, at den kan spille alle genrer af musik. Du kan akkompagnere sangere eller dig selv, spille rocknumre, fine klassiske solostykker og lange vilde guitarsoloer. Guitarlærerne lægger meget vægt på den personlige og individuelle tilgang til guitaren, og på at du som elev får prøvet mange forskellige måder at bruge guitaren på.
Du lærer, at du kan skabe tonen inde i kroppen og forme og farve den på alle mulige måder.
Du kan også komme til at spille i forskellige ensembler eller blive en del af Holbæk Garden, som er kendt for at være en af de bedste garder i Danmark.
Du vil komme til at spille efter noder og gehør, melodier og akkorder, og du vil lære at improvisere på klaveret. Du kommer også til at arbejde med emner som klang, dynamik, teknik, rytmik og groove.
Hvis du er nybegynder, vil du blive tilbudt at starte på et lille klaverhold sammen med 2-3 jævnaldrende elever. Derudover vil du komme til at spille sammen med underviseren - nærmest som i et lille band - og få mulighed for at deltage i et af vore mange sammenspilsprojekter.
Tonerne skifter, når man bevæger fingrene på saxofonens klapper. Der er både små og store saxofoner, og man kan spille al slags musik på dem. Saxofonen er desuden med i rigtig mange af Kulturskolens orkestre.
Strygerinstrumenter kræver en stor arbejdsindsats med øvning, men til gengæld åbnes alle musikgenrer for dig. Du vil meget hurtigt få tilbudt at spille sammen med andre elever og opleve glæden ved godt musikalsk fællesskab.
Strygerinstrumenter findes i alle børnestørrelser, så vi finder nemt et instrument, der passer til dig. Jo yngre du er som elev, des mere støtte og hjælp håber og forventer vi af dine forældre.
Du kommer til at prøve kræfter med mange forskellige former for slagtøj, og vi arbejder med helt grundlæggende spilleteknikker.
Vi udformer undervisningen i overensstemmelse med dine ønsker og evner som trommeslager, og du kommer hurtigt til at lære en masse forskellige rytmer indenfor rock, jazz, hiphop og funk.
Der er frit valg på hylderne; lige fra trompeten til trækbasunen og tubaen. Teknikken er den samme, og børn i alle aldre kan starte.
På Kulturskolen er der mange sammenspilsmuligheder for messingblæserne både Brassband, harmoniorkester, ensembler og bigband. Så har du lyst til at spille sammen med andre, er det sagen.
Har du prøvet at lave toner på en flaske, har du allerede en ide om, hvordan man spiller på fløjten. Man kan starte på tværfløjte i alle aldre. Er man ikke så stor, har Kulturskolen mundstykker, som er tilpassede hertil. Det handler mest om at have lysten til at spille. Fløjten er også oplagt til sammenspil; Både i små grupper, men også i orkestre. Tværfløjten bruges både i klassiske og rytmiske sammenhænge.
Den ligner en miniudgave af guitaren, men adskiller sig med sine fire strenge, hvor guitaren typisk har seks. Du vil både kunne stifte bekendtskab med ukulelen til almindelig instrumentalundervisning og sammenspil.
Oboen har to tynde træstykker bundet sammen med tråd på en hul stift, og ligner på den måde fagotten.
Fagotten kaldes træblæsernes bas eller oboens storebror, og er det dybeste instrument indenfor træblæsere.
Begge instrumenter spilles i orkestre.
Sidst opdateret
08.04.2021
Ansvarlig redaktør