Spring til indhold

Instrumentalundervisning

Blokfløjte

Blokfløjten er et instrument, elever kan begynde at spille på i 2/3. klasse.

Begynderelever undervises typisk på små hold, og da blokfløjten er nem at overskue, kommer de hurtigt til at spille små melodier og lære noder.

Når man har spillet i et stykke tid, og læreren vurderer at en elev er parat, suppleres der med større alt, tenor- og bas-blokfløjter.

Se pris

Tilmeld

Elbas/ Kontrabas

Bassen er et nemt og enkelt instrument at spille på, da den kun har 4 strenge, og man kun spiller en tone ad gangen.

Hvad enten du går til elbas eller kontrabas undervisning, vil du i løbet af kort tid få mulighed for at spille sammen med andre i et orkester. Her vil du for alvor opleve, hvor vigtig en rolle bassen har i musikken. Den er på mange måder fundamentet i et orkester uanset hvilke genrer, du interesserer dig for.

Se pris

Tilmeld Elbas

Tilmeld Kontrabas

Guitar

Guitaren er et alsidigt instrument.

 

På Kulturskolen underviser vi i alle guitartyper, både den akustiske med nylonstrenge eller stålstrenge og el-guitaren. Dét der er med til at gøre guitaren helt fantastisk er, at den kan spille alle genrer af musik. Du kan akkompagnere sangere eller dig selv, spille rocknumre, fine klassiske solostykker og lange vilde guitarsoloer. Guitarlærerne lægger meget vægt på den personlige og individuelle tilgang til guitaren, og på at du som elev får prøvet mange forskellige måder at bruge guitaren på.

Se pris

Tilmeld Guitar

Tilmeld Elguitar

Klarinet

Det skønne ved klarinetten er, at den egner sig til alle stilarter, f.eks. klassisk, jazz, pop, kletzmer.

 Du lærer, at du kan skabe tonen inde i kroppen og forme og farve den på alle mulige måder.

Du kan også komme til at spille i forskellige ensembler eller blive en del af Holbæk Garden, som er kendt for at være en af de bedste garder i Danmark.

Se pris

Tilmeld

Klaver

I klaverundervisningen bliver du undervist i alle de grundlæggende musikalske teknikker.

     

Du vil komme til at spille efter noder og gehør, melodier og akkorder, og du vil lære at improvisere på klaveret. Du kommer også til at arbejde med emner som klang, dynamik, teknik, rytmik og groove.

Hvis du er nybegynder, vil du blive tilbudt at starte på et lille klaverhold sammen med 2-3 jævnaldrende elever. Derudover vil du komme til at spille sammen med underviseren - nærmest som i et lille band - og få mulighed for at deltage i et af vore mange sammenspilsprojekter.

Se pris

Tilmeld

Saxofon

Saxofonen er et træblæseinstrument, der spiller ved hjælp af et tyndt bambusblad, som man får til at vibrere meget hurtigt.

 Tonerne skifter, når man bevæger fingrene på saxofonens klapper. Der er både små og store saxofoner, og man kan spille al slags musik på dem. Saxofonen er desuden med i rigtig mange af Kulturskolens orkestre.

Se pris

Tilmeld

Violin, Bratsch og Cello

Strygerinstrumentet er grundstammen i de store orkestre, men er også smukke som soloinstrument.

 Strygerinstrumenter kræver en stor arbejdsindsats med øvning, men til gengæld åbnes alle musikgenrer for dig. Du vil meget hurtigt få tilbudt at spille sammen med andre elever og opleve glæden ved godt musikalsk fællesskab.

Strygerinstrumenter findes i alle børnestørrelser, så vi finder nemt et instrument, der passer til dig. Jo yngre du er som elev, des mere støtte og hjælp håber og forventer vi af dine forældre.

Se pris

Tilmeld Violin

Tilmeld Bratsch

Tilmeld Cello

Trommer/Slagtøj

Trommen er et slagtøjsinstrument med masser af rytme.

Du kommer til at prøve kræfter med mange forskellige former for slagtøj, og vi arbejder med helt grundlæggende spilleteknikker.

Vi udformer undervisningen i overensstemmelse med dine ønsker og evner som trommeslager, og du kommer hurtigt til at lære en masse forskellige rytmer indenfor rock, jazz, hiphop og funk.

Se pris

Tilmeld

Trompet/ Messing

Det lyder farligt, men i virkeligheden skal der kun to ting til at spille på et messinginstrument: Pust og Prut (med læberne).

Der er frit valg på hylderne; lige fra trompeten til trækbasunen og tubaen. Teknikken er den samme, og børn i alle aldre kan starte.

På Kulturskolen er der mange sammenspilsmuligheder for messingblæserne både Brassband, harmoniorkester, ensembler og bigband. Så har du lyst til at spille sammen med andre, er det sagen.

Se pris

Tilmeld Althorn

Tilmeld Cornet

Tilmeld Eufonium

Tilmeld Altbasun/Trombone

Tilmeld Tenorbasun/Trombone

Tilmeld Trompet

Tilmeld Tuba

Tilmeld Valdhorn

Tværfløjte

Tværfløjten er, som ordet afslører, en fløjte på tværs.

Har du prøvet at lave toner på en flaske, har du allerede en ide om, hvordan man spiller på fløjten. Man kan starte på tværfløjte i alle aldre. Er man ikke så stor, har Kulturskolen mundstykker, som er tilpassede hertil. Det handler mest om at have lysten til at spille. Fløjten er også oplagt til sammenspil; Både i små grupper, men også i orkestre. Tværfløjten bruges både i klassiske og rytmiske sammenhænge.

Se pris

Tilmeld

Ukulele

Ukulelen er oprindeligt fra Hawaii, og er i dag et stadigt mere og mere populært akkompagnementsinstrument.

Den ligner en miniudgave af guitaren, men adskiller sig med sine fire strenge, hvor guitaren typisk har seks. Du vil både kunne stifte bekendtskab med ukulelen til almindelig instrumentalundervisning og sammenspil.

Se pris

Tilmeld

Orkesterinstrumenter

Oboen er et træblæseinstrument ligesom klarinetten og saxofonen, men adskiller sig ved mundstykket.

Oboen har to tynde træstykker bundet sammen med tråd på en hul stift, og ligner på den måde fagotten.

Fagotten kaldes træblæsernes bas eller oboens storebror, og er det dybeste instrument indenfor træblæsere.

Begge instrumenter spilles i orkestre.

Se pris

Tilmeld Obo

Tilmeld FagotFeedback

Sidst opdateret

08.04.2021

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager