Spring til indhold

Billedkunst

HOLBÆK KULTURSKOLES BILLEDSKOLE tilbyder holdundervisning i inspirerende rammer med gode værkstedsfaciliteter på tre skønne adresser i Holbæk: Holbæk Kulturskole Gl.Ringstedvej 32E 4300 Holbæk T: 7236 7270 E: kulturskolen@holb.dk. OG Kulturkasernen Kasernevej 43 4300 Holbæk OG Holbæk Lilleskole Stenhusvej 22A 4300 Holbæk

HOLBÆK KULTURSKOLES BILLEDSKOLE ER HOLBÆK KOMMUNES BILLEDSKOLE FOR BØRN OG UNGE. VI HØRER UNDER KULTURFORVALTNINGEN. BILLEDSKOLEN BLEV GRUNDLAGT I 1993 I TØLLØSE AF BENTE KJÆR PEDERSEN.

Holbæk Kulturskoles Billedskole er et tilbud til børn og unge i Holbæk kommune.

Målsætningen er at tilbyde kvalificeret undervisning indenfor et bredt felt, der spænder fra klassiske kunstdiscipliner til samtidskunst samt animation og filmarbejde. På billedskolen arbejdes der med en eksperimenterende tilgang og med brug af kreative processer for at træne børn og unges innovative kompetencer og gøre dem til vigtige medspillere i samfundet.

AKTIVITETER

Billedskolen tilbyder fritidsundervisning for børn og unge i alderen 6 – 18 år. Der tilbydes undervisning i tegning, maleri, skulptur, foto, video, tegneserie, animation og andre billedskabende udtryk. Eleverne bliver præsenteret for kunstens og animationens billedsprog og trænes dermed både i at se på billeder samt udtrykke sig gennem billeder.

Hver sommer udbydes der spændende og sjove sommer kunst- og animations camps, hvor børn og unge på tværs af alder kan fordybe sig en hel uge fuld af kreativitet, skaberglæde og social hygge med nye venner.

Billedskolens forskellige hold deltager ofte i projekter udenfor kulturskolen og hver sæson afsluttes med en stor fælles udstilling.

Vi tilbyder også huskunstnerprojekter og billedkunstprojekter til skoleklasser, der foregår ude på skolerne i samarbejde med billedkunstlærerne.

Billedskolen drives af kompetente undervisere med fagprofessionel baggrund , der brænder for at give børn og unge billedkunstundervisning af høj kvalitet.

Billedkunst 6 – 9 årBilledkunst 6 – 9 år 

Mandage kl. 16:00 – 18:00 

Undervisningssted: Kulturkasernen 

Vi træner de grundlæggende teknikker indenfor tegning, maleri, grafik, rumlig form og digitale medier. Eleverne vil i løbet af sæsonen få mulighed for at udtrykke sig i forskellige materialer og teknikker. Kunsten, både den ældre samt moderne og samtidskunsten vil løbende blive inddraget i undervisningen og danne afsæt for det billedskabende arbejde. 

Periodevis deltager vi i projekter i huset og ude i byen. Sæsonen afsluttes med en stor fælles udstilling for alle billedskolehold. 

Læs om vores fantastiske Sommer Kunst og Animationscamps her

Tilmeld

Billedkunst 10 – 13 årBilledkunst 10 – 13 år 

Tirsdage kl. 16:00 – 18:00 

Undervisningssted: Kulturkasernen 

Vi fortsætter med at træne teknikker indenfor tegning, maleri, grafik, rumlig form og digitale medier. Eleverne vil i løbet af sæsonen få mulighed for at udtrykke sig i forskellige materialer og teknikker. Undervisningen bygger på en vekselvirkning mellem stillede opgaver og egne frie udtryk. Der arbejdes eksperimenterende og procesorienteret og eleverne får muligheden for at arbejde med egne kreative ideer. Kunsten, både den ældre samt moderne og samtidskunsten vil løbende blive inddraget i undervisningen og danne afsæt for det billedskabende arbejde. 

Periodevis deltager vi i projekter i huset og ude i byen. Sæsonen afsluttes med en stor fælles udstilling for alle billedskolehold. 

Læs om vores fantastiske Sommer Kunst og Animationscamps her

Tilmeld

Billedkunst 7 – 12 årBilledkunst  

Alder: 10 – 13 år 

Sted: Holbæk Lilleskole 

På dette hold vil eleverne i årets løb få lejlighed til at udtrykke sig i forskellige materialer og teknikker indenfor tegning, maleri, grafik og rumlig form. Undervisningen bygger på en vekselvirkning mellem stillede opgaver og egne frie udtryk.

Læs om vores fantastiske Sommer Kunst og Animationscamps her 

Tilmelding

 

 

Ung Kunst 13 – 18 årUng Kunst 13-18 år

Onsdag kl. 16:00 – 18:30 

Undervisningssted: Kulturkasernen 

Er for dig, der gerne vil arbejde sammen med andre unge og være medbestemmer af undervisningsindholdet. Du kan vælge at blive Unge Ambassadør og tilrettelægge event for dine venner. På Ung Kunst har du muligheden for at dyrke dine egne, kreative ideer og dygtiggøre dig indenfor dine kunstneriske interesser. Vi arbejder eksperimenterende og i proces. Kunsten, den moderne og samtidskunsten vil løbende blive inddraget i undervisningen som inspiration og afsæt for dit billedskabende arbejde. 

Vi tager også på to halvårlige ture til København for at opleve kunsten på museer, i kunsthaller og på gallerier, hvortil en lille brugerbetaling i form at transportudgifter må påregnes. Turene er du med til at planlægge. Vores kunstture afrundes altid med et hyggeligt “afterkunst-cafébesøg”. 

I løbet af sæsonen vil der være fælles projekter og udstillinger i huset og ude i byen.  

Læs om vores fantastiske Sommer Kunst og Animationscamps her

Tilmeld

Pingo & Picasso – Animation og tegning 10 – 14 år

Pingo og Picasso er et tilbud fra Holbæk Kulturskole for børn fra 10-14 år.

Vi udforsker forskellige udtryksformer indenfor animation, med særlig vægt på tegne- og flyttefilmsteknikken. Vi arbejder og tegner både i hånden og på Ipad.

Du vil også blive undervist i klassisk tegning i form af øvelser indenfor de forskellige tegneteknikker. Du får indblik i karakterdesign og filmfortælling hovedsagelig via produktion af egne små tegne- og flyttefilm. Vi kommer til at have en eksperimenterende og undersøgende tilgang til opgaverne, og der vil være fokus på at styrke den enkelte elevs eget personlige udtryk.

Holbæk Kulturskole


Torsdage kl. 16.00-19.00 for 10-14 årige 
Læs om vores fantastiske Sommer Kunst og Animationscamps her

Tilmeld

Billedkunst og film 6 – 9 år
På dette hold kommer vi til at beskæftige os med tegning, maleri, billedkomposition, byg og andre udtryksformer indenfor billedkunst, som kan relatere sig til filmmediet. Desuden får du indblik i, hvordan du bygger en filmfortælling op via egne små filmproduktioner.

Holdet er for 6-9 årige

Onsdage kl. 16-18

Tilmeld

 

Læs om vores fantastiske Sommer Kunst og Animationscamps her

FamilieværkstederFamilieværksteder (Familiehold)

Her arbejder børn og deres voksne sammen i et værksted.  Opgaverne varierer indenfor flere genrer i billedkunsten. I foråret kan i tilmelde jer 3 fantastiske lørdage kl. 10 – 14, hvor vi arbejder med:

• Familieportrætter

Kom og mal din familie. Maleriværksted.

Underviser: billedkunstner Vibeke Jensen

Tid: Lørdag den 2. april kl. 10 – 14

Sted: Holbæk Lilleskole

• Skulpturelle dyr i gips

Vi former kæledyr og vilde dyr i gips. Skulpturværksted.

Underviser: billedskolens koordinator Birgitte Kjøller

Tid: Lørdag den 7. maj kl. 10 – 14

Sted: Holbæk Kulturskole

• Animation og film

Vi skaber sjove og spændende fortællinger.

Undervisere: animator Kajsa Kvaale

Tid: Lørdag den 4. juni kl. 10 – 14

Sted: Holbæk Kulturskole

Pris pr. deltager for alle tre weekendværksteder 300,- kr. Prisen inkluderer materialer, kaffe, saft og kiks. Medbring madpakke til vores fælles pause.

Tilmeld dig her

Læs om vores fantastiske Sommer Kunst og Animationscamps her

 

Sommer Kunst og Animations camps 6 – 18 årSommer Kunst og Animations camps 6 – 18 år 

Uge: 26, 27 og 28 

Sted: Holbæk Kulturskole, Kulturkasernen, Værftet, Den Grønne Lunge og Brorfelde 

I sommeren 2022 har du igen mulighed for at deltage i en af vores sjove, hyggelige og fantastisk kreative camps for børn og unge. Temaet og indholdet varierer år for år, men en ting som vi kan garantere dig er, at det bliver en hel uge fyldt med kunstoplevelser og skabende udfoldelse sammen med en masse andre børn og unge. Hold dig orienteret her, vores camps er under planlægning. Du kan allerede nu skrive dig på vores mailingliste og som en af de første modtage vores nye camp tilbud (klik her) 

Vores camps afrundes med en festlig udstilling og fernisering, hvor du kan invitere din familie og venner på besøg. 

I kan allerede nu skrive jer op på vores mailing/venteliste her

Kurser for undervisereKommer

Holdlængde & priserHoldlængde: 28 uger start uge 36

Pris: her             

Nyhedsbrev Billedskolen

Nyhedsbrev 1 for Holbæk Kulturskoles Billedskole 2022 (vinter - forår - sommer)

 

HOLBÆK KULTURSKOLES BILLEDSKOLE tilbyder holdundervisning i inspirerende rammer med gode værkstedsfaciliteter på tre skønne adresser i Holbæk:

Holbæk Kulturskole Gl.Ringstedvej 32E 4300 Holbæk T: 7236 7270 E: kulturskolen@holb.dk. OG

Kulturkasernen Kasernevej 43 4300 Holbæk OG

Holbæk Lilleskole Stenhusvej 22A 4300 Holbæk 

Billedskolen tilbyder fritidsundervisning for børn og unge i alderen 6 – 18 år.  

Læs mere om vores mange holdtilbud på kulturskolens hjemmeside https://xn--holbkkulturskole-xob.dk/ og kontakt os gerne med ideer til et kommende samarbejde. 

AKTIVITETER  

Det Poetiske Værksted 

Onsdage kl. 14 – 17 

Hver onsdag eftermiddag kan du besøge det Poetiske Værksted og arbejde kreativt med forskellige genbrugsmaterialer. Værkstedet er et gratis tilbud til børn og voksne, der har lyst til at gå på opdagelse i et sanseligt univers fyldt med gamle ting, der kan vække fantasi og erindring.  

Læs mere på kulturskolens hjemmeside https://xn--holbkkulturskole-xob.dk/find-dit-hold/billedkunst/ 

 

Billedkunstens dag – onsdag den 16. marts 2022 

Holbæk Kulturskoles Billedskole hylder Billedkunstens dag i samarbejde med Holbæk bibliotek. Kom og deltag i vores kreative og skabende værksted, der tager udgangspunkt i litteraturen. I bibliotekets foyer vokser en scenografisk installation frem. Installationen skabes af de mange skoleklasser, børn, unge og familier, der i løbet af dagen deltager i værkstedsaktiviteterne. 

For skoleklasser: formiddagsbesøg i værkstedet kan bookes ved henvendelse til billedskolens koordinator Birgitte Kjøller på mail: birkj@holb.dk 

 

Familieværksteder 

Som noget nyt tilbyder Holbæk Kulturskoles Billedskolen familieværksteder, hvor forskellige kunstneriske discipliner præsenteres og udfoldes. Med familieværkstederne ønsker billedskolen at skabe nogle hyggelige og inspirerende rammer, hvor familier på tvær af generation kan mødes omkring aktiviteter med et kreativt og kunstnerisk indhold. Værkstederne varetages af vores kompetente undervisere med fagprofessionel baggrund. 

Læs mere og tilmeld dig via kulturskolens hjemmeside https://xn--holbkkulturskole-xob.dk/find-dit-hold/billedkunst/ 

Sommer kunst og animations camps 

Hver sommer udbydes der spændende og sjove sommer kunst- og animations camps, hvor børn og unge på tværs af alder kan fordybe sig en hel uge fuld af kreativitet, skaberglæde og social hygge med nye venner. 

Vores camps er under planlægning, men allerede nu kan man skrive sig på vores mailingsliste/venteliste, hvis man ønsker at være blandt de første til at høre mere om sommerens spændende camps https://xn--holbkkulturskole-xob.dk/find-dit-hold/billedkunst/ 

Billedskolens huskunstnerprojekter 

Vi tilbyder også huskunstnerprojekter og billedkunstprojekter til skoleklasser, der foregår ude på skolerne i samarbejde med skolernes billedkunstlærere. Hvis i ønsker at høre mere om et evt. samarbejde kontakt da venligst kulturskolens administration https://xn--holbkkulturskole-xob.dk/om-os/administration/ 

Det Poetiske Værksted

Det Poetiske Værksted Onsdage kl. 14 – 17

      

Hver onsdag eftermiddag kan du besøge det Poetiske Værksted og arbejde kreativt med forskellige genbrugsmaterialer. Værkstedet er et gratis tilbud til børn og voksne, der har lyst til at gå på opdagelse i et sanseligt univers fyldt med gamle ting, der kan vække fantasi og erindring.  

Det Poetiske Værksted er et samarbejde mellem Holbæk Kulturskole og Æglageret. 

Værkstedet er bemandet og der er gratis adgang. 

Gruppebesøg skal aftales med Æglageret 

Tryk herFeedback

Sidst opdateret

20.01.2022

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager