Instrumental/sang undervisning

Børn og unge, der bor i Holbæk Kommune, og er mellem 0 og 25 år kan gå til musik hos os i Holbæk Kulturskole. Er du ældre end 25 år, er du også velkommen, men du skal betale mere for undervisningen, og vi skal lave en særlig aftale. De helt små børn kan deltage på hold, der er tilpasset aldersgruppen, og når motorik og motivation er tilstrækkeligt udviklet, kan barnet begynde til instrumentalundervisning. Det sker almindeligvis i 3. klasse, men nogle børn er klar tidligere.

 • Instrumental og sangundervisning: Typisk soloundervisning a´25 eller 50 min. 25min 4 rater a 937,50 kr og 50min 4 rater a 1875,00
 • Instrumentalundervisning på hold: Lektionslængde 50 min, 3-4 elever. 50min 4 rater a 575,00 kr. Tilbydes fra 3.kl. og kun for Blokfløjte, Cello, Guitar, Klaver og Violin
 • Der udbydes løbende projekthold for alle aldersgrupper og med varierende længde 

  Blokfløjte Tilmeld

  fra 3. klasse (evt. 2. klasse) 

  For elever fra 3. klasse tilbyder musikskolen undervisning på
  sopran-blokfløjte.
  Eleverne undervises på små hold og kommer hurtigt til at spille små melodier.

  Når læreren vurderer, at eleven er parat, suppleres med den større alt-blokfløjte.

  Herefter er der mulighed for at deltage på større sammenspilshold (i fløjte-kor).
  Senere indføres tenor- og bas-blokfløjte.

  Sopran- og altblokfløjte anskaffes af eleven selv- gerne i samråd med læreren.
  Det er muligt at leje tenor- og basblokfløjter på musikskolen.

  Elbas / Kontrabas

  Tilmeld Elbas     Tilmeld Kontrabas

  Bassen er på mange måder fundamentet i musikken, da det oftest er bassen, der spiller grundtonerne. Man kan med andre ord sige, at bassisten er ankermanden i et orkester. Elbassen blev først opfundet i slutningen af 1950´erne, da Rock´n´Roll havde sit indtog. Indtil da havde man brugt kontrabassen, som - udover at være en hel anden instrumenttype - er betydeligt større og lidt sværere at lære at spille på, i orkestre og bands.
  Når man går til elbas undervisning i musikskolen vil man i løbet af kort tid have lyst til at spille sammen med andre, da det er her man for alvor vil opleve at bassen er vigtig. I undervisningen vil man få indblik i forskellige genrer som f.eks. pop, rock, jazz osv.

  Guitar

  Tilmeld Guitar.   Tilmeld Elguitar.

  Guitaren er verdens bedste og sejeste instrument – og den findes i så mange afskygninger.
  På musikskolen underviser vi i alle guitartyper. Dét der er med til at gøre guitaren helt fantastisk – udover dens unikke lyd – er at den kan spille alle genrer af musik. Man kan akkompagnere sangere eller sig selv, spille rocknumre, solostykker og lange vilde guitarsoloer. Guitarlærerne på Musikskolen Holbæk lægger i deres undervisning meget vægt på den personlige og individuelle tilgang til guitaren; og at man som elev får prøvet mange forskellige måder at bruge guitaren på.
  Den spanske guitar ( akustisk med nylonstrenge ) er meget alsidig – man kan spille både klassisk guitar, sydamerikansk som fx bossanova eller tango og så kan man jo altid tage den med under armen til bålet og fællessang.
  Western-guitaren ( akustisk med stålstrenge ) har inden for de seneste år fået en kæmpe renæssance og bruges ofte i både pop, rock og country. Med sin sprøde klang er den meget populær også indenfor singer/song-writer genren.
  El-guitaren er kronen på værket indenfor moderne musik og er samtidig hjørnestenen i udformningen af lydbilledet til stort set al rock. Dens muligheder er uendelige, da man kan forme lyden på et utal af måder og dermed bruge den i så forskellig musik som blød pop til jazz og heavy metal.
  Derudover findes der en række guitar bi-instrumenter som man oftere og oftere støder på i nyere sangskrivning og musikproduktion. Det er instrumenter som ukulele, mandolin og ikke mindst hele slideguitar-familien såsom traditionel slideguitar, lap-steel, dobro, squareneck dobro og pedalsteel-guitar.

  Kirkeorgel Tilmeld
  Orglet bliver kaldt instrumenternes dronning, og det er ikke uden grund. Man spiller med både hænder og fødder og Instrumentet kan lyde som en enkelt lille fløjte eller  et helt orkester. Orglet har sin naturlige plads i kirken, og repertoiret der spilles har udgangspunkt i salmer og kirkelig musik hvor meget af vores allersmukkeste og mest kendte musik kommer fra. Der kræves et grundlæggende kendskab til klaveret inden man kaster sig ud i orgelspil. Musikskolen kan formidle øvemulighed på instrumentet. Hanne Nebelung, som underviser er organist i Tveje  Merløse.

  Klarinet Tilmeld

  Det skønne ved klarinetten er at den egner sig til alle stilarter. F.eks. klassisk, jazz, pop, kletzmer og mange flere, som man alle kan blive undervist i her på musikskolen. Man kan komme til at spille i ensembler i alle disse stilarter.

  Det er dejligt at man skaber tonen inde i kroppen, og kan forme og farve den på alle mulige måder.

  Klaver Tilmeld

  I klaverundervisningen på Musikskolen Holbæk bliver du undervist i nogle grundlæggende musikalske teknikker:
  Du vil komme til at spille efter noder og gehør, du kommer til at spille melodier og akkorder, og du vil lære at improvisere på klaveret.
  Vi kommer også til at arbejde med emner som klang, dynamik, teknik, rytmik og groove.
  Ofte vil du komme til at spille sammen med underviseren - nærmest som i et lille band, og desuden får du mulighed for at deltage i musikskolens mange sammenspilstilbud.
  Undervisningen forudsætter, at du har et instrument, så du har mulighed for at øve dig dagligt. Du må også regne med et mindre beløb til en grundbog.
  Vi anbefaler, at du øver dig minimum 10-15 minutter dagligt - det er langt bedre at øve en lille smule hver dag, frem for at øve dig 50 minutter aftenen inden du skal til undervisning.

  Solosang Tilmeld

  Sang er et personligt udtryk. Sang giver selvtillid. Musikskolens sanglærere arbejder med bevidsthed omkring krop, vejrtrækning, stemmebrug, musikalsk udtryk, at synge rent og formidle en sang. Der undervises både inden for den klassiske og den mere rytmiske genre.
  Musikskolen har forskellige kor, man som elev i musikskolen gratis kan være med i.

  Saxofon Tilmeld

  Saxofonen spiller ved hjælp af et tyndt bambusblad, som man får til at vibrere meget hurtigt. Tonerne skifter når man bevæger fingrene på saxofonens klapper. Der er både små og store saxofoner og man kan spille al slags musik på dem. Der er saxofoner med i rigtig mange af musikskolens orkestre.

  VIOLIN, BRATSCH, CELLO Tilmeld Violin  Tilmeld Bratsch  Tilmeld Cello 

  Strygerinstrumentet er grundstammen i de store orkestre, men er også smukke som soloinstrument. Strygerinstrumenter kræver en stor arbejdsindsats med øvning, men til gengæld åbnes alle musikgenrer for dig.
  Du vil meget hurtigt få tilbudt at spille sammen med andre elever og opleve glæden ved godt musikalsk fællesskab.
  Strygerinstrumenter findes i alle børnestørrelser, så vi finder nemt et instrument, der passer til dig. Jo yngre du er som elev, des mere støtte og hjælp håber og forventer vi af dine forældre.

  Trommer/Slagtøj Tilmeld

  Vi arbejder med grundlæggende spilleteknikker, samtidig med at vi tager udgangspunkt i den enkelte elevs ønsker og evner.
  Du kommer hurtigt til at lære en masse forskellige rytmer indenfor rock, jazz, hip-hop, funk........eller?
  Kvalificeret undervisning for både nybegyndere, uden eget instrument, og de helt skrappe elever.

  Trompet/ Messing

   Det lyder farligt, men i virkeligheden skal der kun to ting til at spille på et messinginstrument;
  Pust og Prut(med læberne).
  Der er frit valg på hylderne; lige fra trompeten til trækbasunen og tubaen.
  Teknikken er den samme.
  Børn i alle aldre kan starte.
  I musikskolen er der mange sammenspilsmuligheder for messingblæserne.
  Brassband, harmoniorkester, ensembler og bigband, så har du lyst til at spille sammen med andre er det sagen.

  Tilmeld Althorn  Tilmeld Cornet  Tilmeld Eufonium

  Tilmeld Trombone Tilmeld Trompet Tilmeld Tuba

  Tilmeld Valdhorn

  Tværfløjte Tilmeld

  Tværfløjten er, som ordet afslører, en fløjte på tværs. Har du prøvet at lave toner på en flaske har du allerede en ide om, hvordan man spiller på fløjten. Man kan starte på fløjten i alle aldre. Er man ikke så stor, har musikskolen mundstykker, som er tilpassede hertil. Det handler mest om at have lysten. Fløjten er også oplagt til sammenspil. Både i små grupper, men også i orkestre. Fløjten bruges både i klassiske og rytmiske sammenhænge.

  Ukulele Tilmeld

  Ukulelen er et stadigt mere og mere populært akkompagnements instrument.

  Orkesterinstrumenter

  Tilmeld Obo   Tilmeld Fagot