Spring til indhold

Ung Kunst

Ung Kunst er et tilbud fra Kulturskolen for unge i alderen 13-18 år.

Tilmeld.                          Download folder

 

På Ung Kunst arbejder vi i et levende og inspirerende miljø omkring billedkunstneriske aktiviteter, og vi sikrer altid en faglig, kvalificeret undervisning. 

Tilbuddet indeholder:

  Undervisning i klassiske såvel som samtidskunstneriske eksperimenterende udtryk indenfor tegning, maleri  og skulptur. 

•   Kortere forløb i animation/filmfortællinger og keramik 

  Undervisning i grundlæggende områder indenfor billedkunst komposition, farver, form, rum, m.v.

  Billedbetragtninger og indblik i kunsthistorie og samtidskunst

  Ekskursion til kunstinstitution

 

Undervisningen og tilbuddene vil i høj grad arrangeres efter de unges motivation og interesser.

Grundlæggende vil tilgangen til de kunstneriske aktiviteter være undersøgende, forskende og afprøvende – både indenfor kunstens alvor, men også indenfor de skæve, sjove, vilde,mærkelige, mystiske og uendelige muligheder for udtryk, som kunsten også har.

Der vil i perioder være fokus på gennemførelse af projekter, hvor vi kommer igennem alt lige fra idefase, skitser og/eller modeller til udførelse af ideen samt præsentation af det endelige værk. 

 

 

Eleverne vil både arbejde med deres individuelle skabelsesprocesser, men også med fælles værker som kan være en film, en udstilling eller en udsmykningsopgave; f.eks. udsmykning af Elværket i forbindelse med SKVULP festivalen og Coming Up-koncerter i samarbejde med Coming Up. 

Samarbejde BGK og billedkunsthold

 

Et af vores helt store ideer med Ung Kunst er at skabe en række fælles berøringspunkter med BGK, som kan være med til at indlede til talentmiljøet, så eleverne kender til uddannelsen og får indtryk af undervisningen og de muligheder, der er. 

 

Vi skal på besøg og arbejde med aktiviteter og opgaver, og der indgår årligt fælles workshop med BGK. Vi vil løbende samarbejde mellem afdelingerne for at skabe andre relevante indfletninger og ’skræddersyede’ tilbud til elever, der har brug for særlig udfordring.Feedback

Sidst opdateret

21.01.2020

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager